Nyt fra palpation.dk

- et bedre liv uden smerter.
* = Obligatorisk felt
Fertilitet, Fysioterapi og Gigalaser 2017-03-15T13:10:37+00:00

Fertilitet og Fysioterapi

Fertilitet og fysioterapi af Anna Marie Jensen

“Fertilitet & fysioterapi”

www.sundfertilitet.dk

Gigalaserbehandling i Gymnastikhuset

Pakke bestående af 6 x 1 times behandling, hvor der bruges ½ time med biostimulerende laser på maveregionen og ½ time med manuel behandling og holdningskorrektion.

Pris 6 x 600 kr. = 3.600 kr.

Fysioterapeut Anne Marie Jensen

Fysioterapeut Anne Marie Jensen har skrevet bogen “Fertilitet & Fysioterapi”. I denne bog giver Anne Marie Jensen tre tilgange til at øge chancerne for at opnår graviditet. En af de tre tilgange er biostimulerende laserterapi, som kan udføres med en Gigalaser. De to andre tilgange er henholdvis træning med fokus på holdning og manuel behandling af arvæv. Her er et par hovedpunkter baseret dels fra bogen og dels fra en avisartikel med Anne Marie Jensens erfaringer.

Årsagerne til infertilitet kan være mange: Hormonforstyrelser, lidelsen PCO, stofskiftesygdomme, inaktivitet, overtræning eller ganske enkelt det faktum, at vi bliver ældre med alderen.

Omfanget af infertilitet: I danmark er det omkring hver femte par, der har svært ved at få børn. De danske fertilitetsklinikker påbegynder hvert år 35.000 behandlinger, som resulterer i 5.300 nyfødte. Hos Anne Marie Jensens har hun siden 2012 færdigebehandlet 171. Af disse blev 116 gravide, heraf 47 på naturlig måde.

Holdning påvirker graviditet: Livmoderen, æggelederen og livmoderhalsmusklen er rent faktisk muskler. Sidder du meget af dagen foran en skærm hæmmes cirkulationen af blod og næringsstoffer i disse muskler og organer. Den sammenfalde holdning giver ganske enkelt ikke plads til organmuskulaturens bevægelser. En holdning som giver god plads til livmoderens bevægelser er den vi ser hos pattedyr – som står på alle fire ben – i deres naturlige parringsstillinger. Så med holdningskorrektion og træning er ønsket at skabe bedre plads og en optimal cirkulationaf blod og nærngsstoffer i hele regionen omkring mave og underliv. Hos Anne Marie Jensen er det Mojzisova metoden fra Tjekkiet, som hun bruger i sin praksis og beskriver i bogen “Fertilitet & fysioterapi”.

Arvæv skal blødgøres: Når der opstår arvæv efter operationer vil arvævet ofte opfører sig stift, usmidigt og skabe sammenvoksninger, hvilket hæmmer cirkulationen i området. Arvæv kan ikke fjernes medicinsk for så vil der bare opstå nyt arvæv. En løsningen er manuel behandling af arvæv, som mobiliserer og blødgøre vævet. Dette giver en bedre cirkulation omkring arvævet og dermed øges chancen for fertilitet. Hos Anne Marie Jensen er det Wurn metoden fra USA, som hun bruger i sin praksis og beskriver i bogen “Fertilitet & fysioterapi”.

Kroppen skruer ned for energien hos kvinder: Infertilitet bliver i høj grad kædet sammen med høj alder, og fysiologisk sker der det, at mængden af æg falder hos kvinden. Samtidig med at kroppen i 40´erne skruer ned for mængden af energi i de resterende ægceller. Kvinden kan stadig udvikle og løsne æg, men der er ikke energi nok til, at ægget kan udvikle sig til et levedygtigt foster. Børn er afhængige af sine forældre i ca. 18 år og kroppen sørger for, at kvinden har svært ved at få børn i god tid inden hun dør. Så mindskes risikoen for at vi dør før barnet selv kan klare sig. Med biostimulerende laserterapi øges mængden af energi i ægcellerne og dermed øges muligheden for at blive gravid.

Sædcellerne skal op i gear hos mændene: Hos mænd vil biostimulerende laserterapi forbedre sædcellekvaliteten. Rent praktisk kommer sædcellerne til at bevæge sig bedre og mere aktivt. Det er de færreste mænd, der ikke får bedre sædkvalitet af laserterapi, men effekten holder kun en lille uges tid. Behandlingen med laserterapi består derfor af 20 sekunders lys på hver testikel i dagene op til sædaflevering.

Muligheder i Gymnastikhuset

Gigalaser I Gymnastikhuset står en Gigalaser, som kan behandle med biostimulerende laserterapi. Behandling med Gigalaser består for kvindernes del af, at få laserlys på maven to gange om ugen i tre til fire uger mellem to menustrationer. For mændendes del har gymnastikhuset en håndlaser – som kan lejes med hjem – og så består behandlingen af, at belyse hver testikel 20 sekunder i dagende op til sædaflevering.

Manuel behandling I Gymnastikhuset bruger Fysioterapeut Christian van Deurs en række manuelle principper til at løsne muskelspændinger, så musklen slapper af og får en bedre blodgennemstrømning. I tilgangen tænkes at musklerne samarbejder og er forbundet i muskelkæder, så en behandling har fokus på at løsne muskelspændingerne i muskelkædernes hele forløb. Specielt den dybe muskelkæde som relaterer til underliv, mave, hjerte og hals.

Holdningskorrektion I Gymnastikhuset bruger Fysioterapeut Christian van Deurs en række principper til holdningskorrektion for at guide kroppen ind i en optimal kamp mod tyngdekraften.

Begrænsninger i Gymnastikhuset

Fysioterapeut Christian van Deurs har ikke gennemgået kursus i de to koncepter “Mojzisova metoden” og “Wurn metoden“, der er nævnt i bogen “Fertilitet & Fysioterapi” af Anne Marie Jensen. Så her henviser jeg gerne til Anne Marie Jensen, som kan findes på Sund Fertilitet.

Fysioterapeut Christian van Deurs har ikke speciale i Gynobs og har derfor ikke denne indsigt og erfaring som fysioterapeuter med dette speciale har. Her henviser jeg til Dansk selskab for urologisk, gynækologisk & obstetrisk fysioterapi, hvor der er liste over gynobs fysioterapeuter.