Nyt fra palpation.dk

- et bedre liv uden smerter.
* = Obligatorisk felt
Fysioterapi & Manuel behandling 2017-03-15T13:10:38+00:00

Fysioterapi og manuelle teknikker

I fysioterapi dækker manuel behandling over de teknikker, hvor fysioterapeuten med sine hænder skaber en bedring i kroppen hos den, som behandles af fysioterapeuten. Set med lidt lægelatin så beskriver behandlingen sig selv, i det  “Manus” betyder “hånd” på latin.

Den mest kendte manuelle teknik er massage, som flere sikkert har prøvet hos fysioterapeut, massør eller en helt tredje behandler. Den er dog ret tidskrævende i forhold til mange af de andre manuel behandling som findes. Manipulation er et eksempel på en hurtig teknik, som også bruges i fysioterapi. Den er målrettet en korrektion af ledstillingerne i bevægeapparatet.

Der findes også en række mindre kendte manuelle behandlinger, som eksempelvis strain-counterstrain, myofasie-release, primal reflex release technique. Disse manuelle teknikker er målrettet stram hud- og muskelhinder og spændte, smertende muskler. Lige som massage og manipulation bruges de i fysioterapien til at skabe balance i kroppens bevægeapparat.

Denne video demonstrerer en manuel teknik, hvor jeg som fysioterapeut bruger den smertekompenserende bevægelse til at løsne en spændt, øm muskel – det som i dagligt tale kaldes en myose.